magyar
logo fa

Virágzó, cserepes rózsák Szőregről!

 

A nyáron befejeződtek a már az előző évben elkezdett munkálatok, amelyek célja egy olyan melegház építése volt, amely lehetővé teszi a számunkra, hogy a szabadföldi rózsákon kívül, virágzó, ültetésre kész, legyökeresedett rózsákat tudjunk Önöknek szállítani az év bármely szakában. Azok közül, akik a XIII. Rózsaünnepen vásároltak cserepes rózsáinkból, sokan már a próbaüzem során nevelt rózsákat vihették haza.

 

A próbaüzem nemcsak a termékek minősége szempontjából volt sikeres, hanem a melegház működését biztosító automatika is jól vizsgázott, és mi is megtanultuk a helyes beállítások megkeresésének a módját. Ez vezetett ahhoz, hogy a decemberi utolsó szállítmányok elindítása után hozzáfogtunk a melegház feltöltéséhez, hogy a tavaszi szezonban már virágba borult növényeket is tudjunk szállítani Önöknek. A két szorosan egymás mellé épített melegház egyikét csak rózsákkal töltöttük fel. Mivel a cserépben való nevelés céljaira a legújabb nemesítésű rózsák alkalmasak, ezért nem véletlen, hogy fő partnereink fajtáit használtuk. A Meilland 42, a Poulsen 86, és a Kordes 29 fajtáját találják meg a választékunkban.

Kétféle műanyag cserepet használtunk a rózsákhoz, a zöld 2 liter, míg a fekete 3 liter térfogatú. A cserépben nevelt növényeink minősége megfelel a korábban már megszokott "szőregi minőségnek", az ágaik vastagok, számuk megfelel, igen gyakran meghaladja az európai minőségi előírásokat A Kordes rózsák esetében 11 fajtával bővítettük is választékunkat. Ezek korábban érkeztek és saját gyökerükön nevelkednek, már levelet is hajtottak.

A másik oldalon maradt még hely magastörzsű rózsák számára is. Ezek szemzési magassága a szabadföldiétől eltérően, 60 cm, és 6 literes edényben neveljük őket. Ugyanezen az oldalon néhány gyümölcsfa oltvány és magastörzsre oltott díszfa is kapott helyet, amelyeket 10 literes cserépbe ültettünk.