magyar
logo fa

Hatalmas fejlődés a cserepes rózsák melegházában!

 

A decemberben cserepekbe ültetett rózsák szépen fejlődtek. A szakszerű ápolásnak köszönhetően mára egészséges piacképes növényekké váltak, amelyeket ugyanúgy a magas minőség, a kíváló égészségi állapot, vitalitás jellemez, mint az ősz folyamán felszedett szabadföldi rózsáinkat. Ezek is szőregi rózsák lettek!

erős levelek

Az első szállítmányokat már külföldi vevőin el is vitték, nemsokára megjelennek a nyugat-európai üzletekben. Erre már szükség is volt, hogy az egyre bokrosodó növényeket távolabb tudjuk helyezni egymástól, hogy ne zavarják egymás fejlődését, és a növényvédelmi munkákat is ugyanolyan hatékonyan tudjuk elvégezni, mint korábban, aminek a jólfejlett, egészséges levélzet köszönhető.

A fajták nagy része már bimbókkal borított, és nemsokára várható az első virágzás. (lásd az 2. képet). Amennyiben időben rendeli meg a kedvenc fajtáit, már saját kertjében élvezheti a látványukat. Sajnos pillanatnyilag még nem tudjuk megoldani, hogy növényeit postán szállítsuk le Önöknek, mert a szabadgyökerű rózsáknál már megszokott csomagolásban, a növények erősen sérülnek!

A cserepes rózsáknak a tél folyamán tökéletesen kifejlődött a gyökérzete, így kiültetésükkor azonnal képesek ellátni a növényt megfelelő mennyiségű vízzel és tápanyaggal. Ezért nem kell a hajtásokat visszavágni, mint a szabad gyökérrel történő ültetésnél. A növény fejlődése nem szakad meg, nem veti vissza semmi, már az első nyáron teljes szépségében pompázik. Nem okoz problémát az sem, ha a szabadgyökerű rózsák ültetési idejénél jóval később ültetik ki.