magyarenglishрусский
szoreg virag afesz logo

Cégünkről

 

A szőregi rózsatöveket és gyümölcsfa oltványokat, a Nagyalföld egy különleges sarkában, a Tisza és a Maros torkolatánál termeljük. Az itt termelt növények kiemelkedő minősége részben a több mint százéves múltra visszatekintő helyi termelési hagyományoknak, részben a terület rendkívül kedvező talaj-, és éghajlati viszonyainak köszönhető.

A Szőregi Virág-Dísznövény ÁFÉSZ egy magánszövetkezet, amelyet 1967-ben 34 helyi rózsatermelő azért alapította, hogy segítse a kertészeti termelést és a tagjai által előállított javak piacra jutását. Az ÁFÉSZ fő tevékenysége ma is a termelés koordinálása, és a megtermelt kertészeti termékek értékesítése, nagy-, és kiskereskedőként, exportőrként. Fő termékeink a rózsatövek és törzses rózsák (magas törzsű rózsák), gyümölcsfa oltványok és dísznövények.

Bizalommal forduljon hozzánk, ha környezetét tavasztól őszig folyamatosan virágzó rózsákkal, díszcserjékkel, örökzöldekkel vagy gyümölcsfákkal szeretné díszíteni. Gyümölcsfa oltványaink, egészséges és termékeny fákká fejlődnek és évtizedekig bőséges terméssel látják el Önt és családját.

Cégünk Magyarország legnagyobb rózsatermelője, 270 tagja van. Évente két és félmillió körüli rózsatövet termel meg, és értékesít. Hosszabb ideje együttműködünk Európa legnagyobb rózsanemesítő cégeivel, 2004 őszétől a francia Meilland cég kizárólagos magyarországi képviselője. A központi telephelyen lévő Kertészek Boltján keresztül, mint ezelőtt mindig, ma is biztosítjuk a tagoknak a termeléshez szükséges anyagokat, eszközöket. A központi telephelyen kívül egy csomagoló és raktárbázist is működtetünk, ahol 2000 m2-es hűtőtároló kapacitás és ugyanekkora területen csomagoló és anyagraktár található. Az összes árbevétel 60-65%-a exportból, 35-40%-a belföldi értékesítésből származik, az értékesítés 80-90%-t a rózsatövek adják. Szinte egész Európába exportálunk, Spanyolországtól, Oroszországig és Finnországtól Görögországig.